Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park vangt tientallen Oekraïense vluchtelingen op in hotel

11-03-2022, 16.03 uur

In het Duitse attractiepark Europa-Park worden momenteel tientallen vluchtelingen uit Oekraïne opgevangen. Miljoenen inwoners van Oekraïne zijn op de vlucht geslagen vanwege de inval door Rusland. Zeventig van hen kwamen terecht in Europa-Parks viersterrenhotel Colosseo.

"We helpen waar we kunnen", laat eigenaar Roland Mack weten. Hij geeft aan geschokt te zijn door alle tragedie die de oorlog in Oekraïne met zich meebrengt. "Heel spontaan hebben we zeventig vrouwen en kinderen kunnen opnemen in themahotel Colosseo, die al acht dagen op de vlucht zijn zonder bed en zonder warme maaltijden. Ze zijn getraumatiseerd."

Pretparkbaas Mack zegt blij te zijn dat hij de getroffen gezinnen iets kan bieden. Twee liefdadigheidsorganisaties die verbonden zijn aan Europa-Park deden eerder al "genereuze donaties" aan projecten voor Oekraïense weeskinderen.

Dansworkshops
Om de gevluchte kinderen te vermaken, worden de komende weken verschillende activiteiten georganiseerd in Europa-Park. Zo mogen ze meedoen aan gratis dansworkshops van de Europa-Park Talent Academy. Onlangs werd een deel van het pretpark al opengesteld voor de aanwezige Oekraïeners. Op zaterdag 19 maart opent Europa-Park voor het grote publiek.

Europa-Park heeft de Russische vlag laatst verwijderd van het entreegebouw, officieel vanwege een reparatie. Ook werd een samenwerking met de Russische gaspijpleiding Nord Stream 2 stopgezet. Wat er gaat gebeuren met het Russische themagebied in het park is nog niet duidelijk.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be