Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pleasure Beach Resort

Achtbaan met draaiend karretje kost 18 euro per rit, bovenop de entreeprijs

16-03-2022, 21.03 uur

Bezoekers van het Engelse pretpark Blackpool Pleasure Beach moeten diep in de buidel tasten als ze gebruik willen maken van een nieuwe beleving. Het attractiepark voegt dit jaar een draaiend karretje toe aan één van de drie treinen van lanceerachtbaan Icon. Wie de speciale ervaring wil uitproberen, is per persoon 15 pond extra kwijt, zo'n 18 euro.

Voor dat bedrag moeten ze de reguliere wachttijd bij de achtbaan virtueel doorbrengen alvorens ze mogen instappen. Wie geen geduld heeft, kan kiezen voor een vip-ticket van 25 pond, bijna 30 euro. Daarmee wordt de actuele wachttijd met 90 procent gereduceerd.

Bij de aankondiging van het concept, in november vorig jaar, werd de meerprijs nog niet genoemd. Icon is een 27 meter hoge coaster met twee lanceringen, één inversie en een topsnelheid van 85 kilometer per uur. De in 2018 geopende baan, gebouwd door de Duitse fabrikant Mack Rides, is 27 meter hoog en 1143 meter lang.

Plopsaland
Het tollende karretje op Icon krijgt de naam Enso. De aanpassing moet zorgen voor een totaal andere ritervaring, vergelijkbaar met de gelanceerde spinning coaster The Ride to Happiness in Plopsaland De Panne. Die werd ook geleverd door Mack Rides. Enso is beschikbaar vanaf het voorjaar.Meer Pleasure Beach Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be