Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parc Astérix

Parc Astérix vraagt 12 euro per persoon voor omgekeerd ritje in houten achtbaan

10-03-2022, 18.46 uurBeeld: Le Lutécien

De houten achtbaan van Parc Astérix ondergaat een opknapbeurt. Naast een aangepast ritverloop komen er ook nieuwe treinen, met een bijzonder element. De laatste zitplaatsen van de trein worden omgekeerd, zodat passagiers de rit achteruit kunnen beleven. Daar zijn wel kosten aan verbonden, zo maakte het Franse pretpark vandaag bekend.

Voor een achterwaarts ritje in de vernieuwde rollercoaster vraagt Parc Astérix 12 euro per persoon. Voor de renovatie is het Amerikaanse bedrijf The Gravity Group ingeschakeld. De naam wordt gewijzigd van Tonnerre de Zeus in Tonnerre 2 Zeus; de Franse uitspraak verandert niet.

Tonnerre 2 Zeus wordt voorzien van verschillende nieuwe baandelen, zoals scherpe bochten, heuvels en een tunnel met speciale effecten. In totaal zijn inzittenden tijdens een ritje veertien keer gewichtsloos. De heropening vindt plaats in het voorjaar van 2022. Een datum is nog niet bekendgemaakt.

Voordringen
Het nieuwe seizoen van Parc Astérix start op zaterdag 9 april. De prijzen van het vorig jaar geïntroduceerde digitale voorrangssysteem Filotomatix gaan omhoog in 2022. Onbeperkt alle wachtrijen overslaan kost voortaan 95 euro in plaats van 89 euro. Wie genoegen neemt met één keer voordringen per attractie betaalt nu 45 euro in plaats van 39 euro.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Parc Astérix
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be