Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park bouwt interactieve waterattractie in waterpark Rulantica

10-03-2022, 10.28 uur

Europa-Park voegt voor het eerst een mechanische attractie toe aan waterwereld Rulantica. Het zwemparadijs wordt dit jaar uitgebreid met een attractie van het type twist 'n' splash, afkomstig van huisleverancier Mack Rides. Dat is een moderne variant op de klassieke theekopjesmolen.

Dankzij waterpistolen in de gondels kunnen inzittenden een watergevecht houden met de andere bakjes én met bezoekers aan de kant. Bij aanvang van de rit zakt de vloer naar beneden, waardoor de attractie onder water komt te staan. De capaciteit bedraagt achthonderd personen per uur.

Een vergelijkbare molen staat sinds 2013 in Attractiepark Slagharen onder de naam Expedition Nautilus. Andere Europese exemplaren zijn te vinden in het Engelse Blackpool Pleasure Beach (2011), in het Spaanse Parque de Atracciones Madrid (2018) en in Dreamwood (2018), gelegen op het door Rusland geannexeerde schiereiland de Krim.

Bouwrijp
In Rulantica komt de waterattractie - met de Scandinavische naam Heligvända - te liggen naast buitengebied Frigg Tempel. De voorbereidende werkzaamheden zijn al gestart. Op dit moment wordt het terrein bouwrijp gemaakt, blijkt uit een foto die Europa-Park-directeur Michael Mack op Twitter heeft gedeeld.

Europa-Park wil Rulantica snel uitbreiden, vertelde directeur Michael Kreft von Byern onlangs in een interview. Hij noemde een tekort ligbedden en een tekort aan glijbanen als de twee belangrijkste verbeterpunten voor het park. Volgende winter moet een nieuwe glijbaantoren openen.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be