Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Componist Disneyland Paris leest negatieve reacties voor: 'De muziek gaf me hoofdpijn'

09-03-2022, 09.10 uur

Disney-fans kunnen meedogenloos zijn als ze hun mening geven. Dat ontdekte de componist van een nieuw jubileumnummer van Disneyland Paris. Amerikaan Chris Sernel werd door Disneyland gevraagd om een vrolijk lied te componeren voor de nieuwe voorstelling Dream and Shine Brighter, die afgelopen weekend in première ging.

Sernel besloot vervolgens op internet naar reacties te zoeken. Die waren lang niet allemaal positief. In een filmpje op Twitter is te zien hoe de componist zo sportief is om zelf enkele negatieve recensies voor te lezen. "De beoordelingen zijn binnen voor mijn nieuwe lied Ready for the Ride, dat ik maakte voor de dertigste verjaardag van Disneyland Paris", begint hij. "Laten we een kijkje nemen."

De eerste reactie is direct raak. "Klotemuziek, goedkope paradewagens, nee dankjewel.", schrijft een Disney-liefhebber. "De muziek gaf me hoofdpijn", sneert een ander. "Het lied is armzalig en de wagens zijn allemaal hetzelfde, gemaakt van plastic", luidt de laatste reactie.

Fantastisch
"Yikes...", concludeert componist Sernel na het voorlezen van de commentaren. Op Facebook vult hij aan: "Gelukkig zijn de meeste recensies van het lied en de parade fantastisch." Dream and Shine Brighter is tijdens het dertigjarig jubileum meerdere keren per dag te zien. Disneyland Paris heeft het nummer Ready for the Ride nog niet uitgebracht op muziekplatforms.Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be