Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Freizeit-Land Geiselwind

Duits pretpark geeft gratis tickets aan mensen die positieve recensies achterlaten

08-03-2022, 19.00 uur

Het Duitse pretpark Freizeit-Land Geiselwind heeft een manier gevonden om heel veel positieve recensies binnen te harken. Vorige maand lag het attractiepark onder vuur vanwege een omstreden socialmedia-beleid. Dat zorgde voor een hoop negatieve commentaren op beoordeelsites als Google en Tripadvisor. Nu probeert men het tij te keren.

Freizeit-Land Geiselwind gaat entreebewijzen weggeven aan personen die op Google of Tripadvisor een positieve recensie achterlaten. "Wij verloten twee keer twee dagtickets onder iedereen die ons vrijwillig een positieve Google- of Tripadvisor-review geeft tot 11 maart 2022", valt te lezen op Facebook.

De actie heeft effect: op beide websites kwamen de afgelopen dagen al tientallen berichten binnen waarin het park de hemel in wordt geprezen, vol met superlatieven en complimenten. Op Google steeg de gemiddelde score van Freizeit-Land Geiselwind naar meer dan vier van de vijf sterren.

Imagoschade
Op die manier verliest het online waardeoordeel dus alle geloofwaardigheid. Toch laten de recensiesites het gebeuren: beheerders en toezichthouders grijpen niet in. Het attractiepark kijkt ondertussen tevreden toe terwijl de eerder ontstane imagoschade als bij toverslag wordt weggepoetst door welwillende Duitsers die smachten naar gratis tickets.

Freizeit-Land Geiselwind werd de afgelopen maanden meermaals beschuldigd van plagiaat. Het park presenteert dit jaar een nieuwe familieachtbaan, een vernieuwde theekopjesmolen en een vernieuwde waterbaan. De thema's lijken afgekeken van respectievelijk Walibi Belgium, Phantasialand en een Duitse kermisattractie. Fans die commentaar leverden, werden geblokkeerd.

Meer Freizeit-Land Geiselwind
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be