Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park Erlebnis-Resort

Europa-Park gaat weer abonnementen verkopen: 395 euro voor jaar toegang

08-03-2022, 12.15 uur

Europa-Park gaat eindelijk weer abonnementen verkopen. Na een afwezigheid van bijna twee jaar vanwege de coronacrisis is het vanaf mei weer mogelijk om een jaarpas aan te schaffen. De opzet van de jaarkaarten is wel veranderd. Er komen twee varianten met verschillende voorwaarden.

De Europa-Park Club wordt vervangen door de ResortPass Silver en de ResortPass Gold. Een zilveren kaart kost 225 euro. Daarmee mogen bezoekers naar binnen op ruim 230 dagen in het jaar. De pas is niet geldig op zeer populaire dagen, zoals de weekenden in augustus en oktober en een deel van de kerstvakantie. Voor personen die blijven slapen in het Europa-Park-resort geldt die beperking overigens niet.

Met een gouden abonnement van 395 euro kunnen bezoekers altijd elke dag langskomen. Bovendien mogen ze met hun jaarkaart dan ook twee dagen naar waterwereld Rulantica, ter waarde van 84 euro. Abonnementen zijn alleen online verkrijgbaar, dus niet telefonisch, per e-mail of in het park zelf.

Smartphone
Bij de ResortPass Silver wordt in principe geen fysiek pasje verstrekt. Abonnees kunnen hun smartphone gebruiken om het pretpark te betreden. Wie toch een gedrukte pas wil gebruiken, betaalt daar 5 euro voor. Bij de ResortPass Gold zit een fysieke pas wel bij de prijs inbegrepen. Die wordt per post verstuurd.

Parkeren kost in beide gevallen 31 euro per jaar extra. Een los parkeerkaartje gaat dit jaar 8 euro kosten, 1 euro meer dan voorheen. Vóór de coronacrisis vroeg Europa-Park 225 euro voor een jaarabonnement voor volwassenen.

Reserveringen
Voorlopig is het voor jaarkaarthouders nog noodzakelijk om een bezoekdag vooraf online te reserveren. Op die manier kan Europa-Park zorgen voor een spreiding van het aantal bezoekers. Er zijn vijf reserveringen tegelijk mogelijk. Het reserveren van een bezoek aan Rulantica voor Gold-abonnees kan negentig dagen op voorhand.

Meer Europa-Park Erlebnis-Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be