Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling doneert 70.000 euro aan Giro555 voor oorlogsslachtoffers Oekraïne

07-03-2022, 21.10 uurBeeld: @jellepeterse

De Efteling heeft een bijdrage geleverd aan Giro555, de landelijke actie van Nederlandse hulporganisaties voor de oorlogsslachtoffers in Oekraïne. Dat bevestigt een Efteling-woordvoerder aan Looopings. Op de landelijke actiedag voor Oekraïne doneerde het attractiepark 70.000 euro, vanwege het zeventigjarig bestaan van de Efteling.

Dat geld is niet opgehaald door middel van acties: het bedrag komt uit de kas van de Efteling. "We vinden het belangrijk om stil te staan bij de ernst van de situatie aldaar", vult de voorlichter aan. "We dragen graag ons steentje bij aan dit goede doel."

In Oekraïne dreigt een humanitaire ramp door de inval van Rusland. Met de opbrengsten van Giro555 kunnen hulpverleners bijvoorbeeld voedsel, dekens, medicijnen en brandstof uitdelen. Even na 20.30 uur stond de teller al op ruim 53 miljoen euro. Dat bedrag loopt hard op.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be