Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Foto's: Minnie Mouse poseert in controversieel broekpak

07-03-2022, 21.40 uur

Minnie Mouse poseert deze maand in een veelbesproken nieuwe outfit. Bij een meet-and-greet in het Walt Disney Studios Park draagt de beroemde muis een broekpak met stippen, van modeontwerpster Stella McCartney. Daar was eind januari nog veel over te doen.

Conservatieve Amerikanen zagen het aangepaste kostuum als een knieval voor de woke-cultuur, omdat Minnie als vrouwelijke personage kennelijk geen jurk meer mocht dragen. "Ze maken haar mannelijker", klonk het bijvoorbeeld op de rechtse tv-zender Fox News.

Vervolgens kwam Disneyland Paris voorbij in veel Amerikaanse talkshows, waaronder die van Stephen Colbert, Jimmy Kimmel en Seth Meyers. Nu is de kleding daadwerkelijk te zien. De meet-and-greet vindt plaats in het Studio Theater, dat voor de gelegenheid is aangekleed als een modeshow.

Women's History Month
Eerder waren daar de Marvel-superhelden te ontmoeten. Minnie is nog de hele maand dagelijks aanwezig ter gelegenheid van Women's History Month. In de rest van het Disney-resort draagt de muis nog wel gewoon jurkjes, bijvoorbeeld in de nieuwe show Dream and Shine Brighter.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be