Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-directeur Bart de Boer onverwachts weg: 'Andere vorm van leidinggeven nodig'

17-06-2013, 13.17 uur

Opvallend nieuws uit de Efteling. Het pretpark zit na de zomer tijdelijk zonder directeur. Bart de Boer gaat Kaatsheuvel op 1 september verlaten.

De radicale beslissing komt op het moment dat medewerkers hun vertrouwen in de directie massaal opzeggen. Ze klagen al weken over een verziekte werksfeer, intimidatie door managers en een heersende angstcultuur. Volgens de Efteling heeft het vertrek van Bart echter niets met onderlinge arbeidsconflicten te maken. Er zou de komende jaren een andere vorm van leidinggeven nodig zijn.

Onder het bewind van de directeur investeerde de Efteling zo'n 220 miljoen euro in onder meer bungalowpark Bosrijk, paardenarena Raveleijn, watershow Aquanura en houten achtbaan Joris en de Draak. Die enorme investeringsdrang maakte de topman populair, al vielen sommigen over Barts aanvallende stijl van communiceren. Bij kritiek deelde de baas regelmatig een sneer uit.

Maar De Boer had ook humor en zelfspot. Toen er een hoogwerker naast zijn raam verscheen, schreef hij op Twitter: "Looopings gaat nu wel heel ver om een primeurtje te krijgen." En toen een boze klant zich erover beklaagde dat hij de Efteling niet in kon, kreeg hij van Bart een koekje van eigen deeg.

Meer Efteling
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be