Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Disneyland Paris

Technisch hoogstandje: Disneyland Paris zet drones in bij avondshow

06-03-2022, 10.48 uur

Disneyland Paris heeft een bijzonder effect toegevoegd aan avondspektakel Disney Illuminations. Voor aanvang van de dagelijkse slotvoorstelling is vanaf dit weekend Disney D-Light te zien, een drie minuten durende voorshow met lichtgevende drones.

Na een korte show - met muziek, fonteinen, videoprojecties, lasers en lichteffecten - wordt het jubileumlogo van Disneyland Paris zichtbaar in de lucht. Daarvoor maakt men gebruik van zo'n tweehonderd drones met lampjes. Het logo, dat dit jaar op heel veel plekken in het resort terugkomt, bestaat uit het getal 30 in de vorm van Mickey Mouse-oortjes.

Disneyland Paris is het eerste Disney-themapark ter wereld met een eigen droneshow. Na afloop van Disney Illuminations keren de drones nog een keer terug. Dan volgt, als een extra verrassing, de productie After Glow. In de show van drieënhalve minuut laat Disney zien wat er nog meer mogelijk is met de drones.

Jubileumlied
Zo wordt het logo uit elkaar gerekt en gedraaid. Tijdens het hoogtepunt van de voorstelling vormen de drones een draaiende bol met het logo erin. De soundtrack bestaat uit het jubileumlied Un Monde Qui S'Illumine, dat inmiddels ook te beluisteren is op muziekplatforms als Spotify en Apple Music.

Meer Disneyland Paris
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be