Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Potts Park Minden

Duits familiepark neemt 12 meter hoge schommelattractie in gebruik

27-09-2022, 12.49 uur

Bezoekers van het Duitse familiepark Potts Park Minden kunnen sinds afgelopen weekend een nieuwe attractie uitproberen. Het pretpark, gelegen in de buurt van Hannover, opende de 12 meter hoge schommel Klippenschleuder.

Het gaat om een kindvriendelijke variant op het bekende attractietype top spin, bestaand uit een grote draaiende bank. De gondel telt aan beide kanten acht zitplaatsen. In tegenstelling tot een top spin gaat deze versie niet over de kop. Het concept werd ontwikkeld door het Duitse bedrijf ART Engineering.

De schommel is geschikt voor personen vanaf 3 jaar, met een minimale lengte van 95 centimeter. Potts Park zorgde voor een decor met een enorme rotswand, een grote boom en een waterbassin met fonteinen. Voorlopig is sprake van een testfase, waarbij Klippenschleuder op elk moment gesloten kan worden vanwege storingen of modificaties.

Eerste exemplaar
Een eerste exemplaar van de wild swing, zoals het type wordt genoemd, ging vorige maand al open in het Oostenrijkse attractiepark Fantasiana Erlebnispark Straßwalchen.

Meer Potts Park Minden
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be