Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Europa-Park

Europa-Park verwijdert Russische vlag van entreegebouw

04-03-2022, 12.56 uurBeeld: @cslkenny

De vlag van Rusland prijkt niet langer op het entreegebouw van Europa-Park. Het Duitse attractiepark heeft een Russisch vaandel weggehaald, maar volgens een woordvoerder staat dat los van de oorlog met Oekraïne. Er zou sprake zijn van reparatiewerkzaamheden.

Eerder hing de vlag tussen die van Duitsland en Groot-Brittannië. De Duitse vlag is inmiddels een plaats opgeschoven naar links. Op social media vermoeden fans dat Europa-Park het simpelweg niet gepast vindt om de Russische driekleur een prominente plek te geven nu het land Oekraïne is binnengevallen. Volgens een woordvoerder is de vlag alleen tijdelijk weg omdat er een reparatie nodig is.

Verder blijft het afwachten wat Europa-Park gaat doen met het Russische themagebied in het pretpark, geopend in 1998. Daar zijn Russische gebouwen, attracties, winkels en restaurants te vinden. Na een wintersluiting gaat het attractiepark weer open op zaterdag 19 maart.

Gasleverancier
Eerder maakte Europa-Park al wel bekend te stoppen met de samenwerking met de Russische gaspijpleiding Nord Stream 2 en de Russische gasleverancier Gazprom. Nord Stream 2 was de sponsor van lanceerachtbaan Blue Fire, te vinden in themadeel IJsland.

Meer Europa-Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be