Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Plopsaland legt bezoekers die vastzaten in achtbaan in de watten

02-03-2022, 20.04 uurBeeld: PromenadeFotos

Plopsaland De Panne heeft een riante compensatie in petto voor de personen die afgelopen maand urenlang vastzaten in een achtbaan. Dat bevestigt een Plopsa-woordvoerder aan Looopings. Op zaterdag 19 februari kwam spinning coaster The Ride to Happiness stil te staan op het hoogste punt. De negen inzittenden, die met behulp van een kraan geëvacueerd moesten worden, worden ruimschoots gecompenseerd.

Plopsa stelde enkele vip-pakketten samen, die inmiddels onderweg zijn. Daarin zitten Plopsa-producten en -waardebonnen ter waarde van ongeveer 1500 euro per persoon, waaronder twee Plopsa-GoldCards, 575 euro aan vouchers voor het Plopsa Hotel, een giftcard van 100 euro voor de restaurants en winkels en souvenirs van de attractie.

Er zit ook een brief in het pakket waarin de directie nogmaals excuses aanbiedt. Verder komt muziekfestival Tomorrowland, waar Plopsa mee samenwerkt voor het thema van The Ride to Happiness, met een aanvullende compensatie. De betrokkenen worden uitgenodigd voor "een exclusieve Tomorrowland-ervaring".

Familieleden
"We hopen hiermee de getroffen personen een goed gevoel te geven, zodat ze straks hopelijk weer fijne herinneringen zullen bewaren aan de Plopsa-parken." Ook familieleden en vrienden van de geëvacueerde passagiers, die bij de reddingsactie aanwezig waren, worden gecompenseerd.

Na het voorval was The Ride to Happiness ruim een week gesloten voor onderzoek. Daaruit bleek dat één van de twee treinen van de attractie in ieder geval geen problemen vertoonde. Sinds zondag 27 februari is de achtbaan weer operationeel. De tweede trein staat nog stil.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be