Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Videoprojectie in Efteling-attractie Fata Morgana eindelijk weer terug

02-03-2022, 19.34 uurBeeld: Eftelwesley, @wonderbaarlijkp

Een opvallend effect in de Efteling-attractie Fata Morgana werkt eindelijk weer. Al sinds 2020 ontbrak in de eerste scène van de bootjesdarkride een luchtspiegeling van een oosters paleis. De videoprojector die het effect activeerde, was kapot gegaan.

De Efteling koos er in eerste instantie bewust voor om het mankement niet te verhelpen, om zo geld te kunnen besparen in coronatijd. Nu de coronamaatregelen zijn opgeheven en het financieel weer wat beter gaat, kon het effect alsnog in ere hersteld worden.

Vanaf vandaag zien Efteling-bezoekers opnieuw hoe een oosters paleis op magische wijze verdwijnt naarmate een bootje dichterbij komt. De timing van de projectie moet nog wel gefinetuned worden.

Miniatuur
Fata Morgana opende 36 jaar geleden, in 1986. Het bewuste effect werd toegevoegd bij een onderhoudsbeurt in het najaar van 2014. Eerder was op die plek een miniatuur van een paleis te zien.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be