Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Walibi Holland: Rollercoaster Run keert terug in 2022

21-03-2022, 09.30 uur

In Walibi Holland vindt dit jaar weer een Rollercoaster Run plaats. Het hardloopevenement stond in 2018 en 2019 al op de kalender. In 2020 en 2021 ontbrak de Run vanwege de coronamaatregelen. Nu komt er alsnog een derde editie, op zaterdag 9 juli 2022.

Net als voorheen rennen deelnemers door Walibi Holland om geld op te zamelen voor Fight Cancer. Dat wordt via KWF Kankerbestrijding geïnvesteerd in kankeronderzoek en -preventie. Tijdens het 5 kilometer lange parcours trotseren ze drie attracties: Untamed, Goliath en Xpress: Platform 13. Meedoen kost 38 euro per persoon.

Wie zich aanmeldt, krijgt een eigen actiepagina op rollercoasterrun.nl waar geld gedoneerd kan worden. Voor de renners ligt ook een T-shirt en een aandenken klaar. Verder zorgt Walibi voor water langs de route. Er is dit keer ook een Family Run van 2 kilometer, met waterbaan Crazy River, familieachtbaan Drako en hybrid coaster Untamed. Die kost 69 euro voor één kind en één volwassene.

's Ochtends
Eerder vond de Rollercoaster Run 's avonds plaats, na sluitingstijd. Nu staat het evenement 's ochtends op het programma, van 09.00 tot 13.00 uur. Deelnemers mogen de rest van de dag in het pretpark blijven. Walibi is op 9 juli open tot 20.00 uur. Voor toeschouwers zijn er kortingskaartjes.

De eerste editie bracht vier jaar geleden 31.935 euro op voor het goede doel. Een jaar later, toen Radio 538 aan de actie meewerkte, haalden de deelnemers samen 56.305 euro op.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be