Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Joris en de Draak blijft zorgenkindje Efteling: weer onverwachts dicht voor onderhoud

01-03-2022, 16.44 uurBeeld: @GuidoXclusive

Houten achtbaan Joris en de Draak ontpopt zich steeds meer als een probleemattractie voor de Efteling. De twaalf jaar oude rollercoaster is de laatste tijd zeer regelmatig onaangekondigd dicht vanwege noodreparaties. Ook vandaag konden Efteling-bezoekers geen ritje maken.

Medewerkers waren 's middags druk bezig met werkzaamheden. "Er vond een ongeplande renovatie plaats bij Joris en de Draak", legt een woordvoerster uit. "Maandag werd geconstateerd dat er onderhoud nodig was." Morgen is de attractie hoogstwaarschijnlijk gewoon weer operationeel.

Hoe komt het dat Joris en de Draak de laatste tijd zo vaak onverwachts gesloten is? "Het hout waarvan de achtbaan is gemaakt, is zeer onderhoudsgevoelig", weet de voorlichtster. De Efteling probeert onderhoudsbeurten altijd op voorhand in te plannen, maar soms is er direct actie nodig.

April
Vorige maand was de achtbaan ook al even buiten gebruik voor een plotselinge onderhoudsklus. In november vorig jaar stond de coaster drie weken stil voor geplande werkzaamheden. Over twee weken gaat Joris en de Draak weer dicht. Dan is er opnieuw sprake van een geplande opknapbeurt, van woensdag 16 maart tot en met vrijdag 22 april.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be