Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Plopsaland heropent achtbaan waarin bezoekers zes uur vastzaten

26-02-2022, 23.07 uurBeeld: PromenadeFotos

Achtbaan The Ride to Happiness in Plopsaland De Panne gaat morgen weer open. Op zaterdag 19 februari kwam een trein de spinning coaster onverwachts stil te staan op het hoogste punt. Het evacueren van de negen passagiers nam vervolgens ruim zes uur in beslag. Er werd een onderzoek ingesteld naar de oorzaak.

Hoewel dat onderzoek nog niet volledig is afgerond, kunnen bezoekers vanaf zondag 27 februari wel weer een ritje maken in de spectaculaire lanceerachtbaan. The Ride to Happiness is dan weer operationeel, mits de weersomstandigheden het toelaten. Voorlopig is echter slechts één van de twee treinen in gebruik.

Het incident vond plaats met de tweede trein van de attractie. "Logboeken hebben aangetoond dat de tweede trein iets trager ging dan de eerste", vertelt een woordvoerder van Plopsa aan Looopings. "Met de eerste trein is alles in orde. Die trein is vandaag getest en gekeurd."

Topsnelheid
Trein nummer twee wordt nog geïnspecteerd door de Duitse fabrikant Mack Rides. Op dit moment is nog niet duidelijk waarom die trein de topsnelheid niet haalde, terwijl de eerste dat wel doet. Plopsa durft al wel met zekerheid te zeggen dat de harde wind van vorige week in ieder geval niet de directe oorzaak was van het stilvallen van de trein.

De Belgische krokusvakantie startte vandaag. Tot en met zondag 6 maart is Plopsaland dagelijks geopend van 10.00 tot 18.00 uur.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be