Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsa Resort Belgian Coast

Taakstraf voor moeder en dochter na vechtpartij over coronaregels in Plopsaland

26-02-2022, 12.56 uur

Een 47-jarige moeder en haar 21-jarige dochter zijn veroordeeld tot een taakstraf vanwege agressie in Plopsaland De Panne. De vrouwen brachten op 13 juni 2021 een bezoek aan het Vlaamse attractiepark. Ze weigerden een mondkapje te dragen in een attractie, terwijl dat wel verplicht was. Vervolgens ontstond er een felle discussie met het personeel.

Die liep al snel uit de hand, melden Belgische media. De hulp van de beveiliging werd ingeroepen, maar dat pikten de dames niet. De moeder, afkomstig uit Ganshoren, spuugde in het gezicht en het haar van een toezichthouder. Ze gaf hem ook een vuistslag en enkele schoppen.

Toen de parkmanager van Plopsaland wilde ingrijpen, begon ook de dochter uit Asse te spugen. De man probeerde de politie bellen, maar zijn mobiele telefoon werd uit zijn hand geslagen. Uiteindelijk kwam de politie toch ter plaatse.

Advocaat
De advocaat van de agressieve bezoekers erkent dat de vrouwen te ver zijn gegaan. Ze zouden zich hebben laten leiden door hun emoties, luidde het verweer. De strafrechter legde de moeder een taakstraf van tachtig uur op, plus 800 euro boete. Haar dochter krijgt een werkstraf van vijftig uur. Er waren eerder celstraffen geëist.

Meer Plopsa Resort Belgian Coast
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be