Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Verrassingseieren in de Efteling vanaf nu twee keer zo duur: 2 euro per stuk

26-02-2022, 11.16 uur

De Efteling heeft de prijzen van verrassingseieren verdubbeld. Op het Anton Pieckplein zijn twee automaten te vinden waar bezoekers na inworp van een munt een ei ontvangen met een kleine verrassing erin: De Stenen Kip en De Gekroonde Eend. Sinds vrijdag kost dat geen 1 euro meer, maar 2 euro per stuk.

"De prijsstijging zat in de planning omdat de prijs al heel lang op hetzelfde niveau zat", meldt een woordvoerster aan Looopings. De spreuk boven de kip moet nog aangepast worden. Daar wordt nog "100 eurocenten" vermeld. De inhoud is niet gewijzigd: bezoekers treffen in hun ei nog steeds een plastic Efteling-figuurtje aan.

Wel maakt een bordje bij de kip melding van een actie met gouden eieren. Wie een gouden ei te pakken krijgt, wordt verwend met een extra presentje. Dat is op te halen in de souvenirwinkel In den Ouden Marskramer. Een vergelijkbare actie werd al gehouden in 2002 en 2004. Toen gaf de Efteling onder meer Pardoes-knuffels en hotelovernachtingen weg.

Productiekosten
De Stenen Kip staat al sinds 1955 in het sprookjespark, De Gekroonde Eend volgde in 1960. Beide toevoegingen werden ontworpen door Anton Pieck. De laatste prijsverhoging dateert van 2016. Toen was eveneens sprake van een verdubbeling, van 50 eurocent naar 1 euro. Als reden gaf men destijds de "inflatie en verhoogde productiekosten".

Even verderop staat sinds 2003 het Smidje, een automaat vormgegeven als de werkplaats van een smid. Daar rolt voor 1 euro een Efteling-pin uit. De prijs van het Smidje bleef vooralsnog ongewijzigd. Het is momenteel nog niet mogelijk om met een bankpas te betalen bij de drie automaten: ze werken alleen met muntgeld.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be