Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
GaiaZoo

Video: zandsculpturenfestival Zoo van Zand van start in GaiaZoo

06-06-2022, 14.51 uurBeeld: @ludoroders

Bezoekers van de Limburgse dierentuin GaiaZoo kunnen de komende maanden een tiental zandsculpturen bewonderen. Het dierenpark is tot en met de herfstvakantie het toneel van het zandsculpturenfestival Zoo van Zand, dat zit inbegrepen bij de entreeprijs. Er was in totaal 300 ton zand nodig, afkomstig van Limburgse bodem.

Kunstenaars hebben zes weken aan de sculpturen gewerkt, onder toeziend oog van bezoekers. Vorige week vond de officiële start van het evenement plaats. Dankzij een speciale beschermlaag zijn de bouwwerken bestand tegen weer en wind, belooft GaiaZoo. Voor jonge bezoekers is er een speciale speurtocht.

De zandsculpturen staan in het teken van natuur- en soortbehoud. "Hiermee wil GaiaZoo haar bezoekers meer leren over onder meer bedreigde diersoorten, fokprogramma's en wat de dierentuin zelf doet om de natuur te beschermen", laat het park weten.

Eikelmuis
Er is ook aandacht voor diersoorten die in Nederland met uitsterven worden bedreigd, zoals de eikelmuis, de korenwolf en de vuursalamander. Eén van de sculpturen toont Gaia, de Griekse godin van de aarde en naamgever van de dierentuin. In een YouTube-video vertelt Susanne Ruseler hoe de kunstwerken zijn gemaakt.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer GaiaZoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be