Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Monorail in de Efteling dicht voor onderhoud: Volk van Laaf afgesloten

07-06-2022, 17.25 uurBeeld: @GuidoXclusive

De Efteling heeft de Monorail in het Lavenlaar gesloten voor een grote onderhoudsbeurt. Die gaat bijna vier weken duren. Het slakkenspoor, zoals de attractie ook wel wordt genoemd, is naar verwachting tot en met vrijdag 1 juli buiten gebruik. Ook de rest van het Laven-dorpje blijft in die periode afgesloten voor publiek.

Op de officiële onderhoudskalender van het attractiepark wordt alleen de Monorail vermeld. "Maar we nemen tegelijkertijd alle huisjes van het Lavenlaar onder handen", vertelt een Efteling-woordvoerder. Zo ondergaat het Loof en Eerhuys de komende tijd een renovatie. Ook bij het Lariekoekhuys wordt gewerkt.

Naar verwachting is het Volk van Laaf vanaf zaterdag 2 juli weer te bezoeken, inclusief de Monorail. De afgelopen maanden is het Lonkhuys, bij de entree van het Lavenlaar, nog vernieuwd. Die klus duurde van september 2021 tot half mei 2022.

Scènes
De 425 meter lange Monorail opende tegelijk met het Volk van Laaf in 1990. In eerste instantie moesten inzittenden trappen om vooruit te komen. Sinds 1995 zitten er motors in de karretjes. Bezoekers krijgen de kans om het Lavendorpje van boven te bekijken. Ze missen dan wel de scènes in de huisjes. In 2020 kregen de slakken een nieuw uiterlijk.Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be