Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling sluit Stoomtrein vanwege werkzaamheden in de omgeving

27-02-2022, 21.48 uurBeeld: PromenadeFotos

De Stoomtrein in de Efteling is komende maand meermaals buiten gebruik. Dat komt niet vaak voor: omdat het sprookjespark beschikt over meerdere stoomlocomotieven, wordt bij onderhoud meestal een reservelocomotief ingezet. Binnenkort moeten Efteling-bezoekers de attractie echter volledig missen.

Op woensdag 2 maart en van maandag 7 tot en met vrijdag 11 maart zal de Stoomtrein niet rijden. Er vinden werkzaamheden plaats in de omgeving, vertelt een woordvoerder aan Looopings. Het treintraject passeert het Dwarrelplein bij de hoofdentree, waar momenteel voorbereidingen worden getroffen voor de komst van een gigantisch hotelcomplex.

Het entreegebied moet daarvoor op de schop. Momenteel vinden ook ingrijpende werkzaamheden op de aangrenzende Pardoes Promenade. Onlangs werden het wandelpad richting Fata Morgana en de zij-ingang van het Sprookjesbos gesloopt.

Gewassen
Het bouwproject heeft dus ook gevolgen voor de Stoomtrein. Overigens was de nostalgische attractie op woensdag 23 en donderdag 24 februari al onaangekondigd gesloten. Toen moesten de treinen gewassen worden, legt de voorlichter uit.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be