Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaqua Mechelen Zennebad

Plopsa presenteert definitief plan voor nieuw waterpark Plopsaqua Mechelen

23-02-2022, 20.51 uur

De Plopsa Group wil in België een nieuw waterpark bouwen. Na Plopsaqua De Panne (2015) en Plopsaqua Landen-Hannuit (2021) moet ook de stad Mechelen een eigen Plopsa-zwembad krijgen. Vandaag werden de plannen officieel gepresenteerd, tegelijk met het indienen van de bijbehorende omgevingsvergunning.

Het gaat om een investering van 50 miljoen euro, waar de stad aan meebetaalt. Plopsaqua Mechelen Zennebad, zoals het waterparadijs gaat heten, komt te liggen bij wetenschapsattractie Technopolis. Plopsa spreekt over "een reusachtig stedelijk gedeelte en een gigantische recreatieve zone met verschillende zwembaden, glijbanen en waterspeeltuigen".

Plopsaqua Mechelen vervangt het huidige stedelijke zwembad Geerdegemvaart. Zwem- en watersportclubs verhuizen mee naar het nieuwe Plopsa-bad. Het recreatieve gedeelte komt in het teken te staan van Studio 100-figuren Kabouter Plop, Samson en Bumba. De bouw moet nog dit jaar starten.

Wildwaterbaan
Naast glijbanen omvat het complex een golfslagbad met licht- en geluidseffecten, een wildwaterbaan, een waterspeeltuin, een peuterpad, bubbelbaden en een buitenzwembad met een ligweide. Het thema is vrij origineel: Plopsaqua De Panne draait om Wickie de Viking, Plopsaqua Landen-Hannuit werd vormgegeven in de stijl van Maya de Bij en Bumba.

Over de komst van het Plopsa-zwembad in Mechelen wordt al jaren gesproken. Er kwam ook kritiek van buurtbewoners die vrezen voor de verdwijning van een natuurgebied. Volgens Plopsa is "een beperkte boskap" noodzakelijk. Men probeert verontrustende omwonenden gerust te stellen. "Het Zennebeemdenbos blijft voor 88 procent intact. Het deel dat verdwijnt, wordt elders op het grondgebied van Stad Mechelen dubbel gecompenseerd, waardoor Mechelen nog groener wordt."Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Plopsaqua Mechelen Zennebad
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be