Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Belgium

Raad van State trekt vergunning van Walibi Belgium in

24-02-2022, 08.30 uur

Het geluidsniveau van Walibi Belgium moet per direct omlaag. Dat is het gevolg van een beslissing van de Belgische Raad van State. Buurtbewoners van het attractiepark stapten naar het rechtscollege uit onvrede over een nieuwe vergunning uit 2018. Daarin staat dat Walibi meer geluid mag produceren.

Overdag werd het maximale geluidsniveau verhoogd van 55 dBa naar 60 dBa. Bovendien mocht men op speciale dagen in het jaar, bijvoorbeeld tijdens evenementen als Halloween, ook 's avonds meer geluid produceren. De Raad van State heeft die vergunning ingetrokken.

Daardoor is nu weer de situatie van vóór 2018 van kracht. Walibi mag op specifieke dagen 's avonds geopend blijven, maar het geluidsniveau zal omlaag moeten. "Je moet weten dat 60 dBA een geluidsvermogen vertegenwoordigt dat drie keer hoger is dan 55 dBA", meldt de actiegroep.

Staking
De omwonenden trokken al in 2018 aan de bel. Naar aanleiding van hun commentaar werden verschillende aanpassingen doorgevoerd op het gebied van geluidsrestricties en controles, maar door een staking bij de postbezorging kwam de bevestiging destijds drie dagen na de wettelijke termijn binnen. Toen trad alsnog de ongewijzigde vergunning in vergunning.

Voor de buurtbewoners was een stap naar de Raad van State een laatste redmiddel. Dat gebeurde in het voorjaar van 2019. Nu, bijna drie jaar later, is er een uitspraak. Die pakt dus gunstig uit voor de buurt. Of de beslissing ook gevolgen heeft voor attracties die de afgelopen jaren zijn gebouwd, is op dit moment nog niet duidelijk. Het attractiepark heeft zelf nog niet op het bericht gereageerd.

22.00 uur
Walibi gaat op zaterdag 2 april weer open. Op reguliere dagen is het park dit jaar geopend van 10.00 tot 18.00 uur. Tijdens zeven weken in juli en augustus sluiten de poorten een uur later, om 19.00 uur. Voor oktober en november staan nu zes halloweenavonden op de planning. Dan zijn bezoekers welkom tot 22.00 uur.

Meer Walibi Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be