Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Hof van Eckberge

Zes nieuwe diersoorten in jongste dierentuin van Nederland

24-02-2022, 15.11 uur

De jongste dierentuin van Nederland breidt stapje voor stapje uit. Hof van Eckberge, een kleinschalig speel- en dierenpark in het Gelderse Eibergen, beschikt sinds 2020 over een officiële dierentuinvergunning. Deze maand opent een nieuw gedeelte met zes nieuwe diersoorten.

In het verblijf zijn reptielen en insecten te vinden. Bezoekers komen oog in oog te staan met een python, een stierkikker, een panterkameleon, madagaskardaggekko's, blauwtongskinken en flappentakken. De blauwtongskink is een hagedissensoort, de flappentak is een wandelende tak.

De toevoeging werd gedecoreerd als een Zuid-Amerikaans onderzoeksstation, met gereedschap van een fictieve onderzoeker. Informatieborden zijn vormgegeven als oude krantenartikelen. De initiatiefnemers lieten zich naar eigen zeggen inspireren door Wildlands Adventure Zoo Emmen en het Amerikaanse themapark Disney's Animal Kingdom.

Aquaria
Een gebouw met zoet- en zoutwateraquaria heeft het veld moeten ruimen. De vissen zijn overgeplaatst naar onder meer Ouwehands Dierenpark. In totaal telt Hof van Eckberge nu 25 diersoorten. Het dierenpark in de Achterhoek ligt vlakbij de Duitse grens.

Het management denkt momenteel na over het ontwikkelen van een buitengebied. "Er ligt een uitgebreid masterplan klaar om binnen enkele jaren uit te groeien tot een middelgrote dierentuin", zegt een woordvoerder. Olifanten en ijsberen liggen niet in het vooruitzicht. "We kijken goed naar de schaalbaarheid en het welzijn van de dieren. Op 25.000 vierkante meter zijn dat geen realistische wensen."

Meer nieuws
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be