Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Bellewaerde Park

Foto's: brandweer oefent spectaculaire reddingsacties in Belgisch pretpark Bellewaerde

23-02-2022, 20.01 uur

Het Belgische pretpark Bellewaerde Park is voorbereid op reddingsoperaties op grote hoogte. De regionale brandweer kwam onlangs naar het attractiepark in Ieper om het evacueren van attracties te oefenen. Dat is te zien op foto's die Bellewaerde op social media heeft gedeeld.

Leden van het reddingsteam oefenden vorige week een ontruiming bij boomerang coaster Boomerang, vrijevaltoren Screaming Eagle en rodelachtbaan Dawson Duel. "Ze hebben kunnen werken aan hun klim- en evacuatietechnieken", schrijft het park.

"Wij maken van deze gelegenheid gebruik om hulde te brengen aan het werk van de brandweerlieden die dagelijks voor onze veiligheid zorgen."

Plopsaland
De timing is opvallend: afgelopen zaterdag moest het reddingsteam van de brandweer ingeschakeld worden bij een spectaculaire ontruiming in Plopsaland De Panne. Een achtbaantrein kwam daar vast te staan op 35 meter hoogte. Het duurde maar liefst zes uur voordat iedereen weer op de grond stond.

In Bellewaerde Park zaten vorig jaar nog 23 passagiers twee uur vast in de 16 meter hoge kantelende toren El Volador. De inzittenden moesten één voor één bevrijd worden met behulp van een hoogwerker.

Meer Bellewaerde Park
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be