Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Artis

Artis bouwt Kamelenveld om tot nieuw verblijf voor uitgestorven antilopesoort

22-02-2022, 16.08 uur

Het Kamelenveld in Artis krijgt nieuwe bewoners. Binnenkort verhuizen de algazellen naar het beroemde verblijf bij de hoofdingang. Dat is een antilopesoort die in het wild is uitgestorven.

Landschapsarchitect Thijs de Zeeuw heeft het nieuwe verblijf ontworpen. Hij liet zich daarbij inspireren door de vroegere leefomgeving van de algazelle in Noord-Afrika. Naast het Kamelenveld verrijst bovendien een paviljoen, waar bezoekers meer te weten komen over de werkwijze van Artis op het gebied van natuurbehoud.

Door veeteelt en de jacht op hun hoorns en vlees is de algazelle sinds 2000 officieel uitgestorven in het wild. De exemplaren in Artis zijn onderdeel van een Europees fokprogramma. Sommige dieren die binnen dit samenwerkingsverband worden geboren, krijgen een plekje in beschermde Afrikaanse natuurgebieden. Zo hoopt men de populatie weer op te bouwen.

Ezels
Eind januari stierf de laatste kameel van Artis. Op hun veld woonden ook andere hoefdieren. De Watoessirunderen verhuizen naar de savanne van de Amsterdamse dierentuin. Voor de ezels is een plekje gevonden in Apenheul in Apeldoorn.

Meer Artis
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be