Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Avonturenpark Hellendoorn

Foto's: Avonturenpark Hellendoorn bouwt middeleeuwse burcht bij nieuwe spinning coaster

22-02-2022, 13.00 uur

De nieuwe achtbaan RidderStrijd in Avonturenpark Hellendoorn wordt voorzien van een groot houten stationsgebouw. Voor de 13 meter hoge spinning coaster komt een 23 meter brede middeleeuwse burcht te staan. Vandaag toonde het Overijsselse pretpark de voortgang op de bouwplaats aan journalisten en fans.

Zij konden van dichtbij bekijken hoe twee torens op hun plek werden gehesen. Het gebouw biedt straks ook onderdak aan een overdekte wachtrij, waar het verhaal achter de attractie wordt uitgelegd. Dat gaat over vier ridders die een stellage hebben gebouwd om op die manier vanuit strijdwagens een draak te kunnen verslaan.

De burcht vertoont tekenen van dat gevecht. Zo zijn er afdrukken te zien van enorme drakenklauwen. Voor het station moet nog een dorpsplein aangelegd worden. De toevoeging bevindt zich in een drakengebied, waar ook loopingachtbaan Balagos en slingerende schijf Het DrakenNest staan.

Gereviseerd
RidderStrijd werd gefabriceerd door het Franse bedrijf Reverchon. Na twintig jaar in een Mexicaans pretpark gestaan te hebben, is de attractie naar Nederland verscheept en volledig gereviseerd. Binnenkort arriveren de opgeknapte karretjes van de rollercoaster. Dan kunnen de testritten beginnen.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Avonturenpark Hellendoorn
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be