Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Koninklijke Burgers' Zoo

Burgers' Zoo verkoopt oude parkeermunten voor het goede doel

22-02-2022, 18.23 uur

Burgers' Zoo geeft fans de kans om een nostalgisch souvenirtje op de kop te tikken. Het dierenpark in Arnhem heeft enkele jaren geleden de klassieke parkeermunten vervangen door parkeerkaartjes met een barcode. Achter de schermen ligt echter nog een voorraad muntjes.

De dierentuin heeft besloten die per stuk te gaan verkopen in de souvenirwinkel, als verzamelitem. Op de munten staat de tekst "Burgers' Zoo Bush Safari, Arnhem-Holland", een verwijzing naar de ecosystemen Burgers' Safari (1968) en Burgers' Bush (1988). Koninklijke Burgers' Zoo opende in 1913.

Voor één munt vraagt men 2 euro. De opbrengst gaat naar een goed doel, namelijk een natuurbehoudproject van Burgers' Zoo in het Midden-Amerikaanse land Belize. Daar beschermt men een mangrovebos van bijna 400 vierkante kilometer.

Parkeerplek
De oude munten zijn niet meer te gebruiken voor een parkeerplek. Voor een parkeerkaart vraagt het park tegenwoordig 7,50 euro per bezoek. Een parkeerabonnement voor een heel jaar kost 18,50 euro.

Meer Koninklijke Burgers' Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be