Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland Resort Belgium

Foto's: Plopsaland haalt karretjes van vastgelopen rollercoaster van de baan

23-02-2022, 23.19 uurBeeld: ThemeParkPlato

Plopsaland De Panne haalt de vastgelopen trein van de achtbaan The Ride to Happiness van de baan. De 35 meter hoge spinning coaster viel zaterdagavond stil op het hoogste punt. In de nacht van zaterdag op zondag kwam de trein uit eigen beweging naar beneden.

Sindsdien stond het gevaarte enkele meters boven het water vast. Vandaag is in eerste instantie geprobeerd om de vier gondels van de trein los te koppelen en met behulp van een kraan één voor één terug naar de start van het traject te brengen.

Toen dat niet werkte, werd geprobeerd om de karretjes ter plekke te demonteren en te verwijderen. Donderdag worden de gondels alsnog met een kraan teruggetrokken naar het lanceerpunt. Ze zullen geïnspecteerd worden in de onderhoudsruimte bij de achtbaan. Voor het onderzoek werkt Plopsaland samen met de Duitse fabrikant Mack Rides.

Onmogelijk
Voor Plopsa-directeur Steve van den Kerkhof is het nog steeds een raadsel hoe het incident zaterdagavond kon gebeuren. Een speciale windmeter gaf aan dat de attractie gewoon mocht draaien. Dat een trein stil zou komen te staan op tientallen meters hoogte, vlak na de eerste lancering, achtte men eerder praktisch onmogelijk.

Niemand had rekening gehouden met een evacuatie op dat punt. Uiteindelijk duurde de reddingsoperatie ruim zes uur. De directeur benadrukt dat het park pas actie kan ondernemen als de oorzaak duidelijk is. Voorlopig is The Ride to Happiness dan ook buiten gebruik.

Meer Plopsaland Resort Belgium
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be