Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Fantasy Island

Engels pretpark opent interactieve trackless darkride met Maya-zombies

26-07-2022, 22.54 uur

Het Engelse pretpark Fantasy Island heeft een trackless darkride geopend. In de interactieve attractie Harrington Flint's Island Adventures gaat een ontdekkingsreiziger de strijd aan met een maniakale professor. Hij wil een oude Maya-oorlogsgod oproepen om de wereld over te nemen.

Bezoekers nemen plaats in zespersoons voertuigen van de Nederlandse fabrikant ETF Ride Systems, uitgerust met pistolen. Vanuit de karretjes schieten inzittenden op Maya-zombies, die verschijnen op vijf interactieve schermen. De technologie werd ontwikkeld door de Belgische leverancier Alterface.

Eigenlijk was de attractie in kwestie bedoeld voor de Verenigde Arabische Emiraten. Fantasy Island, gelegen in de Oost-Engelse kustplaats Ingoldmells, nam de ride over. Het huidige thema komt van de eigenaar van het Britse park, de Mellors Group. ETF en Alterface waren betrokken bij de verplaatsing.

Intensiteit
Tijdens de bouw is bijvoorbeeld de intensiteit van de pistolen aangepast, zodat passagiers sneller en accurater kunnen schieten. Harrington Flint's Island Adventures werd gebouwd op een oppervlakte van 350 vierkante meter. Een ritje duurt ongeveer vijf minuten.Meer Fantasy Island
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be