Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Mini-Europe

Twee gebouwen in miniatuurstad omgewaaid door storm: 50.000 euro schade

21-02-2022, 23.16 uur

Twee gebouwen in de Brusselse miniatuurstad Mini-Europe hebben het stormachtige weer van de afgelopen dagen niet overleefd. De attractie in de Belgische hoofdstad bestaat uit schaalmodellen van verschillende iconische Europese plekken. Door zware windstoten waaiden twee bouwwerken om.

Het gaat om miniaturen van de toren van het Brusselse stadhuis op de Grote Markt en het stadhuis van Leuven. De schade bedraagt naar schatting 50.000 euro, meldt directeur Thierry Meeùs aan regionale media. Het park is volgens hem niet verzekerd tegen dergelijke schadegevallen, vanwege een te hoog eigen risico.

Daarom moet Mini-Europe de kosten zelf betalen. In de geschiedenis van het 33 jaar oude park was er niet eerder sprake van zo veel schade, aldus Meeùs. Men had al voorzorgsmaatregelen genomen vanwege de storm. Zo waren veel kleine onderdelen preventief weggehaald.

Herstellen
Het herstellen of opnieuw maken van de getroffen gebouwen neemt waarschijnlijk een hele poos in beslag. De kans is dan ook groot dat de modellen ontbreken als het park eind maart heropent voor het nieuwe seizoen.Meer Mini-Europe
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be