Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Phantasialand

Phantasialand maakt bezwaar tegen merkaanvraag van concurrent

02-09-2022, 15.12 uurBeeld: KirmesAktuell

Twee Duitse pretparken zijn verwikkeld in een strijd om een logo. Freizeit-Land Geiselwind diende begin dit jaar een verzoek in om het beeldmerk van een attractie te registreren in het Duitse merkenregister DPMA. Het gaat om de vernieuwde theekopjesmolen Uhrwerk, aangekleed in steampunkstijl. Phantasialand ziet dat echter niet zitten.

Daar wordt de naam Uhrwerk al langer gebruikt voor een restaurant in steampunkthema, inclusief een bijbehorend logo. Phantasialand liet het merk al in 2019 opnemen in de landelijke octrooidatabank. Nu heeft het park officieel bezwaar aangetekend tegen de aanvraag van Geiselwind.

Volgens Phantasialand zijn de gelijkenissen tussen beide concepten te groot. In beide logo's komen tandwielen voor. Op de website van DPMA valt te lezen dat de bezwaarprocedure is gestart op 17 augustus.

Kritiek
Freizeit-Land Geiselwind kreeg direct veel kritiek toen de plannen voor Uhrwerk werden gepresenteerd. Het management was daar niet van gediend: negatieve commentaren op social media werden verwijderd en sommige klagende fans zijn zelfs geblokkeerd. In de hoop de negatieve publiciteit een halt toe te roepen, besloot men vrijkaarten uit te delen aan personen die positieve recensies achterlieten.





Meer Phantasialand
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be