Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Pairi Daiza

Ontsnapte zeldzame ooievaar opgegeten door leeuwen in Belgische dierentuin

20-02-2022, 21.02 uur

In de Belgische dierentuin Pairi Daiza heeft een zeldzame ooievaar maar kort van de vrijheid kunnen genieten. Door harde windstoten kwam er vrijdag een boom op een volière terecht, waardoor het dier kon ontsnappen. Zaterdagochtend landde de zwartsnavelooievaar in het leeuwenverblijf. Dat liep fataal af.

"De harde wet van de natuur deed de rest...", meldt het dierenpark. Het jagersinstinct van de leeuwen kwam naar boven. De roofdieren hebben de vogel te pakken gekregen en opgegeten, voor het oog van bezoekers. Dat is te zien op pijnlijke foto's die op Facebook verschenen.

"Onze teams zijn getroffen door dit verlies", staat in een verklaring. "De dood van een dier is altijd zwaar te verwerken. Vandaag lijkt de rust weergekeerd, maar we blijven waakzaam en onze harten gaan uit naar de reddingsteams die het hele weekend in de vier uithoeken van het land aan het werk zijn geweest, en naar de mensen die aanzienlijke schade hebben geleden."

Relatief
In de getroffen volière werden naast de overleden ooievaar geen andere dieren gehuisvest. De stormschade in het dierenpark viel verder relatief mee.

De zwartsnavelooievaar is een bedreigde diersoort, afkomstig uit Oost-Azië. Het broedgebied wordt aangetast door onder meer ontbossing. Daardoor is de kans op uitsterven aanwezig. De diersoort staat dan ook op de Rode Lijst van natuurbehoudorganisatie IUCN. In het wild leven wereldwijd minder dan 2500 exemplaren.

Meer Pairi Daiza
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be