Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Plopsaland De Panne

Trein van vastgelopen Plopsaland-achtbaan staat nu onderaan de baan

20-02-2022, 11.47 uurBeeld: @jeroen989

Achtbaan The Ride to Happiness in Plopsaland blijft voorlopig gesloten voor onderzoek. Inmiddels staat de vastgelopen trein van de spinning coaster, die zaterdagmiddag stil kwam te staan op tientallen meters hoogte, onderaan de baan. Dat is het gedeelte tussen het hoogste punt van de attractie en een element dat een banana roll wordt genoemd; een bijzondere inversie. De karretjes kwamen vannacht uit eigen beweging naar beneden.

Met behulp van kabels zal de gestrande trein naar een ander punt in de baan getrokken moeten worden. In totaal is de coaster van de Duitse leverancier Mack Rides 920 meter lang. Een ritje begint met een inversie en een lancering richting een bocht op 35 meter hoogte. Daar stopte de trein. De rest van de baan bestaat uit een tweede lancering en nog vier inversies.

Een groot deel van The Ride to Happiness bevindt zich boven het water. Dat bemoeilijkte de reddingsoperatie van zaterdag. Ook de harde wind zorgde voor extra problemen. Toen een ladderwagen geen uitkomst bood, werd een gigantische hijskraan opgebouwd.

Ziekenhuis
Het bevrijden van de passagiers nam uiteindelijk ruim zes uur in beslag. Rond 17.15 uur viel de trein stil. Omstreeks 23.30 uur stonden alle negen inzittenden weer veilig op de grond. Ze zijn ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Volgens de autoriteiten maken ze het naar omstandigheden goed.

Plopsaland zal in samenwerking met fabrikant Mack Rides en veiligheidsinstanties onderzoek doen naar de exacte oorzaak van het incident. Tot die tijd is de achtbaan dicht. Het ligt voor de hand dat het voorval veroorzaakt werd door de harde wind, maar volgens het pretpark gaf een speciale windmeter aan dat de attractie gewoon kon draaien.Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Plopsaland De Panne
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be