Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Alton Towers Resort

Onderdelen mega-achtbaan breken af, attractie geëvacueerd

21-07-2013, 15.44 uur

Constructiefouten zijn mega-achtbaan The Smiler in Alton Towers fataal geworden. Een deel van de recordbrekende rollercoaster, goed voor veertien inversies en een topsnelheid van 85 kilometer per uur, brak vanochtend af toen een loszittende bout naar beneden viel.

In de baan zit nu een gapend gat van een paar centimeter. De attractie is halsoverkop gesloten en afgezet. Meer dan duizend bezoekers moesten worden geëvacueerd. The Smiler heeft al maanden last van technische problemen, maar nog nooit waren die zo ernstig.

De bouwer van de attractie, het Duitse bedrijf Gerstlauer, kwam afgelopen week ook al in opspraak na een dodelijk ongeval met een houten achtbaan in Texas. Een Amerikaanse vrouw verongelukte doordat de beugel van haar karretje niet goed dicht zat. Gerstlauer had de karretjes in 2011 vervangen.

Meer Alton Towers Resort
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be