Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Parque de Atracciones de Madrid

Dertien gewonden door ingestort plafond in Spaans pretpark

20-02-2022, 20.29 uur

In een groot Spaans pretpark zijn zaterdag dertien mensen gewond geraakt doordat een plafond instortte. In een congreszaal van Parque de Atracciones de Madrid kwam plotseling een deel van het gipsplaatplafond naar beneden. Dertien mensen raakten gewond. Acht van hen moesten worden overgebracht naar het ziekenhuis.

Het attractiepark in Madrid was gesloten voor publiek, maar het zogeheten Gran Teatro Auditorio werd gebruikt voor een privébijeenkomst van een school uit de omgeving. De evenementenlocatie telt maar liefst 1862 zitplaatsen. Op social media verschenen beelden van het afgebroken plafond.

Autoriteiten zijn een onderzoek gestart naar het voorval. Specialisten zullen de constructie van het gebouw inspecteren. In een verklaring op Twitter bedankt locoburgemeester Begoña Villacís van Madrid de hulpdiensten voor hun adequate optreden. Verder wenst ze de slachtoffers veel beterschap.

Parques Reunidos
Parque de Atracciones is onderdeel van de Spaanse parkengroep Parques Reunidos, net als onder andere Attractiepark Slagharen, Bobbejaanland en Movie Park Germany. Het park gaat weer open op vrijdag 25 februari.Meer Parque de Atracciones de Madrid
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be