Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo

Stormschade in Diergaarde Blijdorp: dierentuin blijft zaterdag dicht

18-02-2022, 23.59 uur

Storm Eunice heeft ook in Diergaarde Blijdorp een spoor van vernieling achtergelaten. De Rotterdamse dierentuin blijft zaterdag 19 februari noodgedwongen gesloten vanwege de stormschade. Dat laat het dierenpark weten in een verklaring op social media. Er is sprake van "flinke schade aan diverse bomen".

"Hierdoor is het park niet goed toegankelijk en zullen we moeten gaan opruimen en herstellen", aldus Blijdorp. "Ook zullen er inspectiewerkzaamheden uitgevoerd worden." Over schade aan dierenverblijven is niets bekendgemaakt.

Tijdens het hoogtepunt van de storm waren er geen bezoekers aanwezig in het park. Uit voorzorg ging Blijdorp vrijdagmiddag al om 14.00 uur dicht. De dierentuin was dit jaar al 25 dagen gesloten vanwege de coronamaatregelen.

Website
Het is de bedoeling om de poorten op zondag 20 februari weer te openen. Of dat gaat lukken, is nog niet helemaal zeker. "Houd de website in de gaten voor de actuele situatie", luidt het advies van Blijdorp.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Diergaarde Blijdorp - Rotterdam Zoo
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be