Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling introduceert virtuele wachtrij bij De Oude Tufferbaan

19-02-2022, 15.08 uur

De Efteling test de komende tijd een nieuwe manier van wachten bij De Oude Tufferbaan. Bezoekers die een ritje willen maken in een oldtimer, moeten op drukke dagen vooraf gratis een plek reserveren via de officiële Efteling-app. Ze krijgen een seintje als ze mogen instappen.

Op die manier probeert de Efteling de fysieke wachttijd laag te houden, zodat bezoekers tijd hebben om andere dingen te doen in de omgeving. Hetzelfde systeem werd in de zomer van 2021 al een maand lang getest bij de Monorail van het Volk van Laaf. De resultaten van die proef zijn nooit bekendgemaakt.

Nu duikt de virtuele wachtrij op bij De Oude Tufferbaan, wederom als een pilot voor enkele weken. Er wordt niet gewerkt met tijdslots: de app toont de actuele virtuele wachttijd in minuten. Wie digitaal in de rij gaat staan, activeert een aftelklok.

Zonder telefoon
Om die reden is het alleen mogelijk om aan te sluiten in de virtuele wachtrij als gebruikers in de buurt zijn van de attractie. Personen zonder telefoon kunnen ter plekke een reservering plaatsen bij een medewerker. Ze ontvangen dan een papieren kaartje met een tijdstip erop. Op rustige dagen kan het systeem uitgeschakeld worden.

De Oude Tufferbaan opende in 1984. In 2019 trok de Efteling bijna 2 miljoen euro uit voor een grote renovatie. Alle karretjes zijn toen vervangen. Ook kwamen er enkele nieuwe interactieve scènes. Zelf sturen is sindsdien niet meer mogelijk.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be