Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Waterbed in Efteling-speeltuin keert definitief niet terug

21-02-2022, 15.43 uur

Het grote waterbed in de Efteling-speeltuin Nest keert definitief niet terug. Al sinds de opening in het voorjaar van 2021 was het speelelement regelmatig niet toegankelijk vanwege een hardnekkig defect. In eerste instantie werd gesproken over een productiefout.

De fabrikant dacht het probleem na een tijdje opgelost te hebben, maar het waterbed bleef voor problemen zorgen. In het najaar van 2021 werd al duidelijk dat de Efteling werkte aan een alternatief. Nu is duidelijk dat de vervanger in ieder geval geen waterbed zal worden.

Het oorspronkelijke waterbed is inmiddels volledig verwijderd. De Efteling is nog met de leverancier in gesprek over een "klein attractief element", vertelt een woordvoerder aan Looopings. Het is nog niet duidelijk wat dat precies zal worden. "In afwachting daarvan zijn we al begonnen met de voorbereidende werkzaamheden."

Dranghekken
Op de oude plek van het waterbed, in het hart van het 2 miljoen euro kostende speelgebied, is nu alleen zand zichtbaar. Er staan dranghekken omheen. Het waterbed was bijzonder omdat er ook rolstoelers op konden spelen. De Efteling wil het liefst een vervanger die wederom geschikt is voor kinderen met een beperking.Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be