Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Walibi Holland

Foto's: Walibi Holland zet kraan in om Goliath schoon te maken

16-02-2022, 13.48 uur

De hoogste en snelste achtbaan van Nederland ziet er komend voorjaar weer fris uit. Walibi Holland is bezig met het poetsen van de ruim 46 meter hoge mega coaster Goliath. Omdat sommige delen van de baan zich boven het water bevinden, wordt daar een grote kraan voor ingezet.

Daar hangt een bakje aan waar een medewerker - voorzien van een speciale veiligheidsoutfit - in kan staan. Vanuit daar wordt de rail schoongespoten met behulp van een hogedrukspuit. De schoonmaakoperatie zorgt voor een spectaculair beeld.

Op zaterdag 2 april moet de achtbaan weer operationeel zijn. Dan eindigt de wintersluiting van Walibi. Goliath, geopend in 2002, is in totaal 1214 meter lang. De topsnelheid bedraagt 106 kilometer per uur. In het verleden was de attractie van fabrikant Intamin groen met paars. In 2013 zijn de steunpilaren zwart gemaakt. Sinds eind 2016 is de baan zelf blauw.

Meer Walibi Holland
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be