Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling is afgestapt van de termen 'gastvrouw' en 'gastheer'

16-02-2022, 17.03 uur

De Efteling heeft afscheid genomen van de termen 'gastvrouw' en 'gastheer'. In het verleden werden personeelsleden van het attractiepark steeds aangeduid met één van beide woorden. Op advies van een extern bureau heeft de Efteling deze aanduidingen een tijdje geleden laten vallen.

Tegenwoordig wordt simpelweg gesproken over 'medewerker'. Volgens een voorlichter heeft de verandering niet te maken met het aanspreken van non-binaire personen, die in geen van beide categorieën vallen. Het hanteren van de term 'medewerker' zou simpelweg duidelijker zijn voor de buitenwereld.

In vacaturetitels gebruikt men de laatste tijd ook steeds vaker het woord 'collega'. Zo wordt er gezocht naar een 'collega bediening' en een 'collega theater en evenementen'. Daarmee wil de Efteling zichzelf presenteren als een goede werkgever, legt de woordvoerder uit. "We laten zien dat plezier voorop staat en we samen de klus willen klaren, waarvoor we dus collega's zoeken."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be