Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Foto's: tientallen meters hoge steigerconstructie voor entreegebouw Efteling

20-02-2022, 23.30 uur

Voor de ingang van de Efteling is een gigantische steigerconstructie neergezet. Eind januari werd begonnen met de bouw van steigers rond entreegebouw Huis van de Vijf Zintuigen. De 43 meter hoge rieten kap wordt de komende maanden opgeknapt. Enkele delen van het dak zijn al vernieuwd.

Pal voor het Huis van de Vijf Zintuigen staat op dit moment een opvallend brede steiger die bijna het hele voorplein beslaat. Ook aan de achterzijde van het gebouw, bij een grote raampartij met een glas-in-lood-effect, zijn steigers verschenen. De steigers rond souvenirwinkel Efteldingen werden al afgebroken.

Het renoveren van de ingang is één van de vele bouwprojecten in het entreegebied van de Efteling. Op het parkeerterrein wordt bijvoorbeeld op drie verschillende plekken gewerkt, vanwege de komst van zonnepanelen, een sprinklerkelder en een enorm hotelcomplex van 50 miljoen euro. Ook het plein voor het Efteling Theater is overhoop gehaald. De Efteling vernieuwt de ondergrondse infrastructuur.

Bomen
Verder werd een deel van de Pardoes Promenade, bij de voormalige zij-ingang van het Sprookjesbos, gesloopt. Daarnaast is het pad vanaf de Pardoes Promenade richting Max & Moritz en Fata Morgana verdwenen. Meerdere bomen naast de Aquanura-vijver zijn verwijderd.

Vanuit parkdeel Anderrijk is de uitgang van de Efteling alleen nog te bereiken via de Aquanura-vlonder. Op de Pardoes Promenade ontstaat ter hoogte van pannenkoekenrestaurant Polles Keuken een vervangende zij-ingang van het Sprookjesbos. Die komt uit op het plein bij De Zes Dienaren, het sprookje van Langnek.

Sluis
Op de parkeerplaats verrijst binnenkort nog een nieuw faciliteitengebouw, zodat het huidige gebouw met de garderobe, wandelwagenverhuur en hondenkennel op het Dwarrelplein afgebroken kan worden. Een toiletblok is al verwijderd om plaats te maken voor een tijdelijke ingang, nu het Huis van de Vijf Zintuigen niet toegankelijk is. De Gastenservice is nog wel bereikbaar via een speciale sluis.

Al met al oogt het entreegebied van het grootste attractiepark van de Benelux momenteel als een grote bouwput. De Efteling heeft geen details gegeven over de werkzaamheden: alleen de komst van het hotel is bevestigd. Dat project moet volledig afgerond zijn in 2024. Bezoekers die het nieuws over het hotel gemist hebben, zullen volledig in het duister tasten: nergens staan borden met een uitleg over de ontstane situatie.

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be