Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Efteling

Efteling-app voorspelt nu wachttijden bij attracties voor de rest van de dag

16-05-2022, 11.42 uur

De officiële Efteling-app is uitgebreid met een nieuwe functie. Bezoekers kunnen tegenwoordig niet alleen de actuele wachttijd van een attractie zien, maar ook de verwachte drukte voor de rest van de dag. In de app is een voorspelling zichtbaar van hoe een wachttijd zich vermoedelijk gaat ontwikkelen.

Een grafiek laat zien of de Efteling denkt dat de wachttijd op een later moment langer of korter zal zijn. Zo kunnen gebruikers slimme keuzes maken over het plannen van hun dagje uit. Voor de functionaliteit maakt de Efteling gebruik van wachttijdgegevens van de afgelopen vijf jaar, die zijn opgeslagen en geanalyseerd.

Men spreekt over "machine learning". "Dit model houdt rekening met het aantal gasten, de openingsuren van de Efteling, vakanties, schoolreizen en uiteraard het weer", laat het park weten. "Is het bijvoorbeeld een regenachtige zaterdag in de herfstvakantie, dan houdt het model er rekening mee dat Droomvlucht langere wachttijden zal hebben."

Bijgewerkt
Elk half uur wordt de voorspelling bijgewerkt. Sinds eind vorig jaar is het al mogelijk om aan te geven dat een getoonde wachttijd in de app niet klopt.

De nieuwe functie werd al in februari gelanceerd, maar het duurde even voordat de info voor iedereen beschikbaar was. "We rollen dit in vier fases uit, omdat we er zeker van willen zijn dat de verwachte wachttijden blijven kloppen", luidde de uitleg. "Zo kunnen we bijsturen als het gedrag van de gast verandert op basis van de getoonde tijden, want dat heeft dan weer effect op de verwachte wachttijden."

Meer Efteling
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be