Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Speelpark Oud Valkeveen

Noord-Hollands pretpark loopt vooruit op versoepelingen: twee dagen gratis open zonder coronacheck

15-02-2022, 00.22 uur

Het kabinet gaat vandaag bekendmaken dat de coronaregels versoepeld worden, maar Speelpark Oud Valkeveen wilde daar niet op wachten. Het Noord-Hollandse pretpark kondigde maandag al een heus protestweekend aan. Op zaterdag 12 en zondag 13 maart mogen alle bezoekers gratis naar binnen, zonder coronatoegangsbewijs.

Daarmee sluit Speelpark Oud Valkeveen zich aan bij het initiatief Onverdeeld Open, een petitie van onder andere oud-staatssecretaris Mona Keijzer tegen de coronapas. "Zónder QR-check, zónder uitsluiting", liet het attractiepark weten op Facebook. "Gewoon lekker spelen in de buitenlucht! Een gezondheidspas: daar doen wij niet aan mee."

Hoewel de openstelling bedoeld is als protestactie, doet het pretpark in Naarden waarschijnlijk niets tegen de regels. Vanaf eind februari is het coronatoegangsbewijs vermoedelijk al niet meer nodig voor doorstroomlocaties. Nederlandse dagattracties hoeven dan dus sowieso niet te werken met een coronacheck.

Abonnement
Binnen een half uur waren alle beschikbare dagtickets voor beide dagen op. "Wij zijn overweldigd door jullie enthousiaste reacties en super snelle acties", meldt Speelpark Oud Valkeveen. Men wijst erop dat het nog wel mogelijk is om een abonnement te kopen. "Hiermee ben je ook welkom in dit weekend." Op die manier verdient het park toch nog iets aan het gratis weekend.

Speelpark Oud Valkeveen opent op 12 en 13 maart de poorten van 12.00 tot 17.00 uur. "Niet alle attracties zullen al volledig geopend zijn", waarschuwt men. Het reguliere seizoen start op zaterdag 26 maart.

Download de Looopings-app voor iPhone of Android en ontvang meldingen bij breaking news
Meer Speelpark Oud Valkeveen
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be