Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Liseberg

Foto's: Zweeds attractiepark toont kamers van gloednieuw themahotel

13-02-2022, 23.59 uur

Het Zweedse pretpark Liseberg geeft een voorproefje op een nieuw themahotel, dat begin 2023 open moet gaan. Naast het attractiepark in Göteborg komt het Liseberg Grand Curiosa Hotel te liggen, met 457 kamers. Foto's van twee modelkamers laten alvast zien wat voor sfeer het complex gaat uitstralen.

"Neem een kijkje in het meest fantasierijke familiehotel van Zweden", laat Liseberg weten. Alle kamers hebben minimaal vijf bedden. Verder worden er een restaurant met 790 zitplaatsen, een vergaderzaal en een fitnessruimte gerealiseerd. De werkzaamheden vorderen gestaag: de constructie heeft de maximale hoogte al bereikt.

Het hotel wordt voorzien van enkele bijzondere elementen, zoals een ponycarrousel uit 1923 in het restaurant en een glijbaan die bezoekers vanaf de tweede verdieping naar de lobby brengt. Waarschijnlijk is het vanaf juni mogelijk om een reservering te plaatsen.

Waterpark
Liseberg bestaat honderd jaar in 2023. Voor het thema liet men zich inspireren door de geschiedenis van Göteborg en handelsonderneming VOC. Naast het hotel wordt een groot overdekt waterpark gerealiseerd, dat Oceana gaat heten. Ook daarvan is de bouw al gestart.

Bezoek onze webshop op Pretparkwinkel.nl
Meer Liseberg
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be