Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Vulcania

Grote brand beschadigt nieuwe attractie Frans pretpark

14-02-2022, 15.31 uur

Een grote brand heeft een toekomstige attractie in het Franse pretpark Vulcania ernstig beschadigd. Het park werkt aan een planetarium, een theater waar films over het zonnestelsel, de melkweg of het universum worden geprojecteerd. De brand, waarvan de oorzaak nog onduidelijk is, ontstond op het dak.

Dat melden regionale media. Veertig brandweerlieden zijn uren bezig geweest om het vuur onder controle te krijgen. De half voltooide constructie dreigde zelfs even in te storten. Er zijn geen gewonden gevallen. De attractie zal dit jaar niet meer opengaan, maar de seizoensopening van Vulcania - op woensdag 30 maart - komt niet in gevaar.

Het sterrentheater krijgt 314 zitplaatsen en een 23 meter breed koepelscherm. Daarmee wordt de attractie het grootste planetarium van Frankrijk. Vulcania heeft er 11 miljoen euro voor uitgetrokken. Of het gebouw nog gered kan worden, is onduidelijk.

Vulkanisme
Vulcania, gelegen in de regio Auvergne-Rhône-Alpes, bestaat sinds 2002 en draait om vulkanisme. Er zijn vooral simulatoren en 3D-films te vinden. Vorig jaar opende Namazu, de eerste achtbaan van het park.

Meer Vulcania
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be