Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Dankzij reclamebanners kan onze website blijven bestaan.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Attractiepark de Waarbeek

2022 moet topjaar worden voor de Waarbeek: vijf nieuwe attracties en vernieuwde entree

31-03-2022, 08.21 uur

Attractiepark de Waarbeek in Hengelo vindt zichzelf opnieuw uit. Nu de coronacrisis achter de rug lijkt te zijn, investeert het Twentse familiepretpark volop in uitbreidingen en vernieuwingen. Eigenlijk was het de bedoeling om één nieuwe attractie te openen in 2022: een spookhuis. Uiteindelijk kan eigenaar Kevin Moespot maar liefst vijf nieuwe attracties presenteren.

Vier attracties uit het gesloten Limburgse pretpark de Valkenier krijgen dit jaar een tweede leven in Hengelo. "Die kwamen toevallig op ons pad", aldus Moespot, die het park eind 2019 overnam. "Het begon met één attractie uit de Valkenier, maar van het één kwam het ander. Ik heb even getwijfeld, maar uiteindelijk dacht ik: dit moeten we gewoon doen."

Zo zijn de waterfietsen uit de Valkenier naar de Waarbeek verplaatst. Daar wachten ze momenteel op een opknapbeurt. Op de oude plek van een nostalgische rupsmolen verscheen het draaiende schommelschip Rocking Roger. Kinderachtbaan Krummel gaat in Hengelo draaien als Rupsje Mae.

Tijdmachine
Theodorus de Vampier is de nieuwe naam van Rudi der Kleine Vampir, een kleine vrijevaltoren voor kinderen. En dan is er nog het spookhuis, dat Huyze Pelle wordt genoemd. In de darkride worden bezoekers met behulp van een tijdmachine getransporteerd naar griezelige scènes met onder meer monsters, cowboys en dinosaurussen.

Directeur Moespot wil de Waarbeek toekomstbestendig maken, nadat het park onder de vorige eigenaar jarenlang vrijwel stilstond. Zijn huis heeft hij verkocht en vervolgens gehuurd, zodat hij extra budget heeft om te investeren in het park. "Maar ik woon nog steeds prachtig, hoor." Het bezoekersaantal moet in 2022 stijgen naar 130.000 bezoekers. Vorig jaar waren dat er nog 100.000.

Paddenstoelen
Ook op het gebied van thematiek wil de Waarbeek stappen zetten. Voor de façade van het spookhuis werd Petro Art Production ingeschakeld. Hetzelfde bedrijf zorgde voor een volledig opnieuw ontworpen ingang van het park. De entree oogt nu als een scène uit een sprookjesboek, met paddenstoelen en boomstronken.

Onder achtbaanliefhebbers staat de Waarbeek bekend om de klassieke Rodelbaan: de op één na oudste stalen rollercoaster ter wereld. De attractie opende in 1930, maar liefst 92 jaar geleden. Sinds kort heeft de Rodelbaan een ander thema. Rond de baan zijn verschillende Afrikaanse dieren toegevoegd. Bordjes spreken nu over de Rodelsafari, al luidt de officiële naam nog steeds Rodelbaan. Het karretje krijgt later een bijpassend uiterlijk. Een tweede bakje, dat niet meer in gebruik is, werd al geschilderd in safarithema.

Veranderd
Moespot verbaast zich er soms zelf over hoeveel er de afgelopen jaren is veranderd in zijn park. "Mensen die hier drie jaar geleden voor het laatst zijn geweest, weten straks niet wat ze zien. We hebben heel veel tijd, aandacht en geld gestoken in opknapbeurten en vernieuwingen. Dat was ook wel nodig. En we zijn nog lang niet klaar."

Het zomerseizoen van de Waarbeek start op zaterdag 2 april, maar dan zijn nog niet alle nieuwe attracties gereed. Dat moet eind mei het geval zijn. Er wordt vastgehouden aan de in 2020 geïntroduceerde all-inclusive-formule. Voor 15,50 euro kunnen bezoekers onbeperkt eten en drinken. De entreeprijs is niet gestegen.Meer Attractiepark de Waarbeek
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings verscheen eerder bij o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad EenVandaag Hart van Nederland Editie NL ANP NPO Radio 1 NPO Radio 2 VPRO Gids BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be