Welkom!
Je maakt helaas gebruik van software die onze advertenties blokkeert.
Reclamebanners zijn voor Looopings de belangrijkste inkomstenbron.
Help Looopings door je advertentieblocker op dit domein uit te schakelen.
De site is dan weer zichtbaar. Bedankt!
Särkänniemi

Fins attractiepark ontwikkelt eerste ziekenhuispretpark ter wereld

12-06-2022, 10.55 uur

Een dagje pretpark is normaal gesproken niet weggelegd voor patiëntjes van een kinderziekenhuis. Om hen toch wat ontspanning te kunnen bieden, heeft het Finse attractiepark Särkänniemi een speciaal ziekenhuispretpark ontwikkeld. Ziekenhuis Tays werd onlangs uitgebreid met een piepklein overdekt attractiepark, bedacht en ontworpen door Särkänniemi.

Voor de uitvoering heeft men onder meer decoratiebedrijf Lappset Creative ingeschakeld. Het kleurrijke speelparkje is gericht op patiënten van 3 tot 10 jaar en hun familieleden en vrienden. Zij kunnen er dagelijks terecht.

Er zijn kleine versies te vinden van attracties en spellen uit Särkänniemi. De initiatiefnemers hopen dat het gratis toegankelijke pretparkje ervoor kan zorgen dat kinderen niet meer bang zijn om het ziekenhuis te bezoeken. Er zullen ook regelmatig entertainers aanwezig zijn.

Vertraging
De bouw kostte enkele honderdduizenden euro's. Dat bedrag is opgehoest door partners. Over het plan werd al sinds 2017 gesproken. Door verschillende factoren, waaronder de coronacrisis, liep het project meermaals vertraging op.

Meer Särkänniemi
Looopings op Instagram
Looopings op Facebook
Looopings op Twitter
Looopings verscheen eerder op o.a.:
NOS NU.nl RTL Nieuws AD De Telegraaf de Volkskrant NRC Handelsblad Hart van Nederland Editie NL ANP BNR Nieuwsradio Radio 538 Omroep Brabant 1Limburg Omroep Flevoland Omroep West Omroep Gelderland RTV Oost RTV Drenthe Dagblad van het Noorden De Limburger de Gelderlander de Stentor Tubantia BD ED BN DeStem Het Laatste Nieuws Het Nieuwsblad De Morgen Gazet van Antwerpen Het Belang van Limburg Sudinfo.be